PROB – Verzorging van Huid, Haar, Hoef

Meer dan 25 jaar wordt door Ekholm Vision AB in Zweden PROB Producten gemaakt en verkocht voor Verzorging van Huid, Haar, Hoef. In Scandinavië worden deze verzorgingsproducten gebruikt om huidaandoeningen bij mens en dier te genezen. Gróskuholt BV levert deze nu in de Benelux en Duitsland.

Twee belangrijke ingrediënten staan aan de basis van deze product groep: pijnboomextract en Aloë Vera. Sinds de 16e eeuw wordt in Zweden pijnboomextract gewonnen uit wortels van pijnbomen (dennenbomen). Dit ingrediënt bezit antibacteriële eigenschappen en wordt al eeuwen gebruikt voor de (wond-)behandeling van hoeven en hoorns. Aloë Vera is een vetplant die voorkomt in de tropische regio’s van onze wereld. Extracten van deze plant bezitten hydraterende en verzachtende eigenschappen en zijn ideaal voor behandeling van een geïrriteerde huid.

Heeft uw IJslandse paard (of ander ras) last van een huidaandoening en/of problemen met de hoeven en zoekt u naar effectieve Verzorging van Huid, Haar, Hoef? Op deze pagina leest u diverse voorbeelden van behandelingen die onze klanten hebben uitgevoerd.

Het is belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat ieder dier en haar/zijn leefomstandigheden verschillend zijn en dat effectiviteit en werking van onze producten daardoor ook kan verschillen. Bij Verzorgen van Huid, Haar, Hoef bevelen wij aan om het product eerst op een klein stukje Huid, Haar, Hoef te proberen. Zo weet u snel of uw paard niet allergisch is voor één van de ingrediënten.

Wij wensen u veel gezondheid met uw levende have! U kunt altijd contact opnemen via onderstaand email adres en wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met onze producten.

Huub Kleintjes

Geproduceerd door

Ekholm Vision AB
Ydregatan 17 C
570 60 YDRE
Zweden

Verkoop Benelux en Duitsland

Gróskuholt BV
Spiesberg 30
5985 NP Grashoek
Nederland

Huid – Behandelplan voor uw paard met een huidaandoening

Een combinatie van PROB Shampoo, PROB Super Cream, PROB Oil en PROB Summer Deo werkt het beste als uw paard last heeft van huidaandoeningen zoals bacteriële infectie van de huid, open wondjes of eczeem. Ga als volgt te werk:

  1. Was uw paard helemaal met PROB Shampoo. Laat PROB Shampoo minstens 20-30 minuten inwerken en spoel vervolgens grondig met water. PROB Shampoo lost effectief korstjes en huidschilfers op. Bij de eerste keren gebruik van PROB Shampoo kan er een grote hoeveelheid “roos” uit de vacht komen. Dit is een goed teken en kan na het drogen van de vacht verwijderd worden door grondig  borstelen.
  2. Als uw paard wondjes heeft, deze behandelen met PROB Super Cream. In het begin een aantal dagen ’s ochtends en ’s avonds behandelen. Na een paar dagen moet heling van de wondjes duidelijk te zien zijn.
  3. Zodra de wondjes genezen zijn behandeling met PROB Super Cream afwisselen met PROB Oil. Ervaring leert dat om de dag een behandeling met PROB Super Cream dan wel PROB Oil de huidaandoening onder controle houdt.
  4. Daarnaast is het wassen met PROB Shampoo eens per week of twee weken nodig voor de reinigende werking. Op de dag dat u uw paard wast, geen behandeling met PROB Super Cream of PROB Oil uitvoeren. Na het wassen is rust en lucht heel belangrijk voor heling van de huid en vacht van uw paard.
  5. Gebruik nooit (giftige) langdurig werkende insecticides! PROB Summer Deo is een ideaal product voor het op afstand houden van insecten. Het is niet-giftig en heeft een prettige geur dat uw paard gerust stelt.

Behandelbare huidaandoeningen

Hieronder ziet u diverse voorbeelden van huidaandoeningen die volgens bovengenoemd plan zijn behandeld (tenzij anders omschreven). Deze beelden zijn ons toegestuurd door tevreden klanten en blije paarden.